Scampi’s met venkel en koriander

Voorgerecht minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • grote, ongepelde rauwe scampi's (diepvries) 16
  • venkelknollen 1
  • kerstomaten 4
  • citroenen 1
  • sinaasappelen 1
  • boter (op kamertemperatuur) 2 eetl.
  • lichte room 1 dl
  • bloem 2 eetl.
  • roze bessen (bokaal) 0.5 koffiel.
  • visfond (bokaal) 4 dl
  • korianderbolletjes 10
  • paprikapoeder 1 snuifjes
  • peper en zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. (20 min.)
  2. - Pel de diepgevroren scampi’s (dat gaat makkelijk als u ze eerst 2 min. onderdompelt in heet water) en verwijder de bruine draad, die bitter smaakt.
  3. - Snij de venkelknol in fijne reepjes. Hou het groen apart voor de afwerking.
  4. - Plet de korianderbolletjes tussen 2 eetlepels.
  5. - Snij de citroen in 4 schijfjes en de kerstomaten in 2.
Bereiding (30 min.)
  1. Breng de visfond in een ruime kookpot aan de kook. Voeg de venkelreepjes toe en de geplette korianderbolletjes. Laat 8 à 10 min. onafgedekt koken.
  2. Voeg de gepelde scampi’s toe en dek de kookpot af. Laat 5 min. op een zacht vuur verder gaar worden.
  3. Giet er het sinaasappelsap bij en kruid met het paprikapoeder.
  4. Roer er de room en de roze bessen onder.
  5. Meng de zachte boter met de bloem tot een glad mengsel. Roer het beetje bij beetje onder de scampibereiding tot de saus gebonden is. Breng eventueel op smaak met peper en zout.
Afwerking

Verdeel de scampibereiding over de borden en versier met een schijfje citroen, halve kerstomaten en wat venkelgroen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 224 kCal
Koolhydraten 9.8 g
Vezels 17.5 g
Vetten 12.7 g

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER