Scampi’s met witloof en appeltjes

Hoofdgerecht minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • grote, ongepelde rauwe scampi's (diepvries) 600 g
  • stronken witloof 4
  • lente-uitjes 1 bosjes
  • appelen 1
  • citroenen 1
  • voorgebakken witte stokbroodjes 1
  • rietsuiker 1 eetl.
  • suiker 1 koffiel.
  • arachideolie 1 eetl.
  • marjolein (gedroogd) 1 koffiel.
  • cayennepeper 1 mespunten
  • kaneel 1 mespunten
  • peper en zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. (20 min.)
  2. - Pel de diepgevroren scampi’s (dat gaat makkelijk als u ze eerst 2 min. onderdompelt in heet water) en verwijder de bruine draad, die bitter smaakt.
  3. - Meng 2 eetl. citroensap met de rietsuiker, de marjolein, de cayennepeper en het kaneel. Doe dit zeker 10 min. voor gebruik, zodat de suiker goed oplost.
  4. - Verwijder de harde kern uit het witloof en snij de rest in stukjes van 1 cm breed. Besprenkel met 1 eetl. citroensap.
  5. - Snij de ongeschilde appel eerst in 4 en daarna in partjes van ± 1 cm. Besprenkel met de rest van het citroensap.
  6. - Snij de lente-uitjes in schuine ringetjes.
  7. - Verwarm de oven voor op 200 °C.
Bereiding (10 min.)
  1. 1 Bak het stokbroodje in de voorverwarmde oven (baktijd: zie verpakking).
  2. 2 Verhit ondertussen de arachideolie in een wok. Voeg de scampi’s toe en roerbak 2 min. Kruid met peper en zout en haal de scampi’s uit de wok.
  3. 3 Doe de appelschijfjes en het witloof in de wok. Strooi er de kristalsuiker over en roerbak 3 min.
  4. 4 Meng er het gekruide citroensap onder en voeg de scampi’s toe. Roerbak 2 min.
  5. 5 Voeg tot slot de lente-uitjes toe.
Afwerking

Geef er het stokbrood bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 159 kCal
Koolhydraten 27.9 g
Vezels 4.8 g
Vetten 2.8 g
Tip

Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen
kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby.
+ 12 maand
Bereiding (20 min.)
1 Snipper 75 g witloof fijn en snij 75 g appel in blokjes.
2 Kook het witloof, de appelblokjes en 50 g couscous
in een bodempje water.
3 Prak fijn en meng er 1 koffiel. plantaardige olie onder.

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER