Scampisalade met avocado en mango

Hoofdgerecht minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • kleine, gepelde rauwe scampi’s (diepvries) 500 g
  • veldsla 150 g
  • avocado's 2
  • courgettes 1
  • mango's 1
  • limoensap 1 eetl.
  • bieslook 0.25 plantjes
  • rode uien 2
  • zonnebloempitten 2 eetl.
  • sesamzaad 1 eetl.
  • balsamicoazijn 4 eetl.
  • olijfolie 4 eetl.
  • zwarte peper (molen)
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. (ontdooitijd + 20 min.)
  2. - Laat de scampi’s volledig ontdooien en dep droog.
  3. - Snij de rode ui in fijne ringen.
  4. - Snij de mango in blokjes.
  5. - Snij de ongeschilde courgette in lange linten met een dunschiller.
  6. - Snipper het bieslook fijn.
Bereiding (20 min.)
  1. 1 Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. 2 Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel er de
  3. courgettelinten en de uiringen over. Kruid met zwarte peper
  4. en zout en voeg 1 eetl. olijfolie toe. Meng goed en zet ± 7 min. in de voorverwarmde oven.
  5. 3 Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de scampi’s 3 à 4 min. Kruid met zwarte peper en zout.
  6. 4 Meng de balsamicoazijn met het limoensap, 2 eetl. water
  7. en 2 eetl. olijfolie. Kruid met zwarte peper en zout en meng
  8. er de sesamzaadjes en het fijngesnipperde bieslook onder.
  9. 5 Snij de avocado’s in plakjes. Doe de veldsla in een brede
  10. slakom en verdeel er de mango en de plakjes avocado over. Kruid met zwarte peper en voeg de courgettelinten
  11. en de uiringen toe. Voeg de vinaigrette toe en strooi er de
  12. zonnebloempitten over. Werk af met de gebakken scampi’s en serveer met een stukje brood.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 440 kCal
Koolhydraten 14.4 g
Vezels 24.1 g
Vetten 31.2 g
Tip

Deze salade is ook lekker koud. Ideaal om mee te nemen als lunchpakket.

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER