Scampisoep met lookbroodjes

Schaal- en schelpdieren minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • kleine ongepelde zeewatergarnalen 'scampi' (diepvries) 600 g
  • kreeftensoep 400 g
  • bloemkoolroosjes (diepvries) 400 g
  • peterselie (vers) 1 eetl.
  • Voor de lookbroodjes:
  • voorgebakken witte stokbroodjes
  • boter 100 g
  • knoflook 3 teentjes
  • peterselie (vers) 1 eetl.
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. - Leg de diepgevroren scampi's 2 min. in een kom heet water, zodat u ze gemakkelijk kunt pellen.
  2. - Snij de diepgevroren bloemkoolroosjes in kleine stukken.
Bereiding (20 min.)
  1. Breng de kreeftensoep met evenveel water zachtjes aan de kook.
  2. Kruid de gepelde scampi's met peper en een weinig zout.
  3. Voeg vervolgens de kleine bloemkoolroosjes toe en de scampi's. Laat 5 min. zachtjes doorkoken. Werk af met de peterselie.
  4. Voor de lookbroodjes mengt u de boter met de 3 geperste teentjes knoflook en 1 eetl. fijngehakte peterselie.
  5. Snij het stokbrood in de lengte middendoor en smeer er de lookboter op. Verdeel het brood in porties en laat het enkele minuten kleuren onder de grill.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 698 kCal
Koolhydraten 86.4 g
Vezels 31.7 g
Vetten 25 g
Tip

- Dit gerecht is een volledige maaltijd. In kleinere porties kunt u het ook serveren als voorgerecht.

- Voor de liefhebbers: voeg met de peterselie ook een beetje oregano toe en geef er wat parmezaan bij.

- In de plaats van bloemkoolroosjes kunt u ook de broccolimix (diepvries, Ringis) gebruiken: kleine roosjes broccoli en bloemkool met wortelschijfjes.

- U kunt de kreeftensoep vervangen door vissoep.

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER