Schar op Thaise wijze

Hoofdgerecht minder dan 60 min. 4 personen

Ingrediënten

  • Zonnevisfilets zitten niet meer in ons assortiment omdat deze vis niet aan onze duurzaamheidscriteri
  • scharfilets (diepvries) 4
  • bloemkoolroosjes (diepvries) 1.5 soepkoppen
  • kokosmelk 300 ml
  • wortelen 4
  • uien 1
  • aardappelen 1
  • lichte room 2 dl
  • visbouillon 0.5 blokjes
  • zonnebloemolie 2 eetl.
  • bloem 2 eetl.
  • suiker 1 koffiel.
  • kerriepoeder 2 eetl.
  • cayennepeper 1 mespunten
  • zout 1 koffiel.
  • Voor de versiering:
  • mango's 1
  • kokospoeder 2 eetl.
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. - Snij de wortels in staafjes van 0,5 bij 2,5 cm.
  2. - Schil de aardappel en snij hem in fijne schijfjes.
Bereiding (35 min.)
  1. Verhit de zonnebloemolie in een brede pan met antiaanbaklaag en stoof er de ui glazig in. (1)
  2. Strooi er 2 eetl. bloem en 2 eetl. kerrie over. Laat even bakken en roer om. (2)
  3. Neem de pan van het vuur en giet er al roerend de kokosmelk en de room bij. Voeg ook 1 koffiel. suiker, 1 koffiel. zout, een mespunt cayennepeper en 1/2 blokje visbouillon toe.
  4. Breng al roerend aan de kook. (3) Doe er de diepgevroren bloemkoolroosjes, de aardappelschijfjes en de wortelstaafjes bij. Laat afgedekt op een zacht vuurtje pruttelen gedurende 5 min. (4)
  5. Leg de diepgevroren visfilets op de groenten en laat nog 20 à 25 min. zachtjes pruttelen. Draai tussendoor de vis eens om. (5)
Afwerking

Schik op elk bord een visfilet en lepel er flink wat groentesaus over. Serveer met basmatirijst. Versier met schijfjes geschilde mango die u door 2 eetl. geraspte kokosnoot hebt gewenteld.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 497 kCal
Koolhydraten 27.4 g
Vezels 25.8 g
Vetten 30.9 g
Tip

Microgolfoven (700 W)

(1) Zet de fijngesnipperde ui met de olie 30 sec. op volle kracht.

(2) Meng er de bloem en de kerrie onder en zet opnieuw 30 sec. op volle kracht.

(3) Zet op volle kracht en roer na elke 2 min. om tot het mengsel kookt.

(4) Zet 5 min. op 3/4 kracht.

(5) Laat 10-12 min. afgedekt gaar worden op volle kracht. Tussendoor de stukken eens herschikken.

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER