Schelvis met kruidenkorstje en romige koolreepjes

Hoofdgerecht minder dan 60 min. 4 personen

Ingrediënten

  • schelvishaasjes (diepvries) 4
  • spitskolen 2
  • platte peterselie 0.5 plantjes
  • bieslook (vers) 0.5 plantjes
  • aardappelen 800 g
  • lichte room 1 dl
  • boter 1 eetl.
  • eidooiers 1
  • oud brood 4 sneetjes
  • zachte mosterd 1 eetl.
  • olijfolie 2 eetl.
  • nootmuskaat
  • grof zeezout (molen)
  • zwarte peper (molen)
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. (ontdooitijd + 25 min.)
  2. - Laat de vis oppervlakkig ontdooien en dep droog.
  3. - Snipper de platte peterselie en het bieslook fijn.
  4. - Verwijder de korsten van het brood en verkruimel de rest. Meng het broodkruim met de olijfolie en de fijngesnipperde kruiden.
  5. - Schil de aardappelen en snij in blokjes.
  6. - Snij de spitskool in fijne reepjes.
  7. - Verwarm de oven voor op 180 °C.
Bereiding (± 35 min.)
  1. 1 Kook de aardappelblokjes 20 min. in lichtgezouten water. Giet af.
  2. 2 Besmeer ondertussen de schelvishaasjes met de mosterd en verdeel er het broodkruim met verse kruiden over. Leg in een ovenschaal. Bak 25 à 30 min. in de voorverwarmde
  3. oven.
  4. 3 Pureer de aardappelen en kruid met zwarte peper, grof zeezout, en nootmuskaat. Meng er de eidooier onder. Hou warm.
  5. 4 Smelt de boter in een kookpot en stoof de koolreepjes 10 min. Kruid met zwarte peper en zeezout en meng er de lichte room onder.
Afwerking

Verdeel de puree over de borden, leg er de koolreepjes en als laatste een stukje vis op.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 598 kCal
Koolhydraten 55.9 g
Vezels 50.4 g
Vetten 17.9 g

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER