Seitan in de wok met prei en aubergine

Hoofdgerecht minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • seitan 200 g
  • preiwitten 6
  • aubergines 2
  • limoenen 1
  • sojasaus 2 eetl.
  • ketjap manis 1 eetl.
  • olijfolie 3 eetl.
  • gember 3 cm
  • koriander 1 plantjes
  • peper en zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. - Snij de preiwitten in de lengte in 2 en daarna in reepjes van 4 cm lang.
  2. - Snij de aubergines in staafjes van 4 cm.
  3. - Schil de gember en rasp fijn.
  4. - Snipper de koriander fijn.
  5. - Snij de seitan in fijne reepjes. Meng met de gember en voeg 1 eetl. olijfolie toe.
  6. - Pers de limoen.
Bereiding (15 min.)
  1. Verhit 2 eetl. olijfolie in de wok en bak de prei en aubergine al roerend gedurende 5 min.
  2. Overgiet met 1 dl water, de sojasaus en de ketjap manis. Laat 4 min. sudderen.
  3. Voeg de seitanreepjes met de marinade toe en laat nog 4 min. bakken.
  4. Kruid met peper en zout en breng op smaak met het sap van de limoen. Bestrooi met de fijngesnipperde koriander
Afwerking

Serveer onmiddellijk en geef er noedels bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 223 kCal
Koolhydraten 22.3 g
Proteins 16.3 g
Fat 7.7 g
Tip

U kan de seitan vervangen door runderreepjes voor de
wok (Colruyt-diepvriesvlees).

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER