Seldercannelloni

Ingrediënten

4 personen
  • cannelloni 16
  • witte selders 0.5
  • uien 1
  • beenham (beenhouwerij) 6 sneden
  • boter 2 eetl.
  • lichte room 2 dl
  • vleesbouillon (0,50 blokje opgelost in 3 dl heet water) 3 dl
  • tomatenstukjes (blik) 400 g
  • geraspte mozzarella 100 g
  • bloem 2 eetl.
  • Italiaanse kruidenmix
  • nootmuskaat
  • peper en zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. - Snipper de ui grof.
  2. - Snij de witte selder in grove stukken.
  3. - Snij de ham in kleine stukjes.
Bereiding (35 min. + 40 min. in de oven)
  1. Doe de ui en de selder in een kookpot, overgiet met de bouillon en laat ± 20 min. koken. De selder moet goed zacht zijn.
  2. Meng de stukjes ham onder de stukjes selder en mix samen met het kookvocht tot een gladde massa.
  3. Smelt de boter in een kookpot en voeg de bloem toe. Laat even bakken op het vuur en roer er de koude room onder tot een dikke massa.
  4. Voeg de seldermix toe en breng op smaak met nootmuskaat, peper en een beetje zout. Vul de cannelloni met deze mengeling en plaats ze naast elkaar in een ovenschotel.
  5. Overgiet met de tomatenblokjes en kruid met de Italiaanse kruidenmix. Bestrooi met de geraspte mozzarella en zet de schotel 40 min. in een op 180 °C voorverwarmde oven.
Afwerking

Serveer onmiddellijk met een stukje ciabatta.

Onze drankensuggestie

wijn Brindisi Rosso D.O.C. Piana del Sole Puglia Italië

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 506 kcal
Vetten 24 g
Koolhydraten 43.2 g
Eiwitten 29.2 g

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER