Sint-jakobsspiesje met romig wijnsausje

Aperitiefhapje minder dan 30 min. 12 prikkertjes

Ingrediënten

  • sint-jakobsnoten (diepvries) 12
  • rode paprika's 0.5
  • basilicum 10 blaadjes
  • lichte room 1 dl
  • droge witte wijn 0.5 dl
  • olijfolie 2 eetl.
  • peper en zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Bereiding (ontdooitijd + 25 min.)
  1. 1 Laat de sint-jakobsnoten volledig ontdooien en dep droog.
  2. 2 Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de halve paprika en snij het vruchtvlees in 24 stukjes.
  3. 3 Steek 1 sint-jakobsnoot en 2 stukjes rode paprika afwisselend op een prikkertje. Maak zo 12 spiesjes.
  4. 4 Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de spiesjes 1 à 2 min. aan elke kant.
  5. 5 Haal uit de pan en hou warm. Blus de pan met de wijn en de room en schraap de braadresten los met een houten lepel. Kruid met peper en zout.
  6. 6 Snipper het basilicum fijn en meng onder de saus. Serveer als dipsaus bij de spiesjes.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 49 kCal
Koolhydraten 0.8 g
Proteins 3.1 g
Fat 3.5 g

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER