Slaatje geitenkaas met spek en appel

Lunch minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • jonge slascheuten 175 g
  • gele paprika's 1
  • appelen 2
  • citroensap 1 eetl.
  • rode uien 0.5
  • geitenkaasjes met spek 12
  • zwarte olijven 20
  • mosterd 1 koffiel.
  • olijfolie 5 eetl.
  • peper en zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. (10 min.)
  2. – Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten van de paprika en snij in kleine blokjes.
  3. – Snij de ongeschilde appelen in kleine blokjes.
  4. – Snij de halve rode ui in fijne ringen.
Bereiding (10 min.)
  1. 1 Meng de sla met de paprika- en appelblokjes, de uiringen en de olijven.
  2. 2 Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de geitenkaasjes 2 à 3 min. aan elke kant.
  3. 3 Maak ondertussen de vinaigrette: meng 3 eetl. olijfolie met het citroensap en de mosterd. Kruid met peper en zout.
Afwerking

Verdeel de sla over de borden en besprenkel met de vinaigrette. Leg 3 geitenkaasjes op elk bord en serveer met een stukje stokbrood.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 748 kCal
Koolhydraten 14.2 g
Vezels 32.7 g
Vetten 62.1 g

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER