Slaatje met gerookte ham en bierdressing

Hoofdgerecht minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • gerookte ham 350 g
  • aardappelen 2
  • slamix 250 g
  • knoflook 1 teentjes
  • emmentaler 150 g
  • olijfolie 2 eetl.
  • azijn 1 koffiel.
  • peterselie (vers) 4 takjes
  • peper en zout
  • Voor de bierdressing:
  • Postel Blond (abdijbier) 1 dl
  • zoetzure augurken (bokaal) 2
  • mayonaise 2 eetl.
  • mosterd op traditionele wijze 1 koffiel.
  • zonnebloemolie 2 eetl.
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. - Snij de gerookte ham in reepjes.
  2. - Snij de emmentaler in kleine blokjes van 1/2 cm.
  3. - Snij 1 augurk in 4 fijne sneetjes in de lengte en de andere augurk in kleine schijfjes van 1/2 cm.
  4. - Snipper de peterselie en pers het teentje knoflook.
Bereiding (25 min.)
  1. Kook de aardappelen gedurende ± 15 min. in de schil in lichtgezouten water met een koffiel. azijn. Ze moeten bijna gaar zijn, maar niet helemaal.
  2. Giet af en verwijder de schil. Snij in blokjes of sneetjes. Bak verder gaar in de olijfolie, samen met de gesnipperde peterselie en het geperste teentje knoflook. Kruid met peper en zout.
  3. Meng de zonnebloemolie, de mosterd, de mayonaise en het bier tot een gladde saus. Kruid met peper en zout en voeg er de schijfjes augurk aan toe.
  4. Meng de gemengde sla met de blokjes kaas en de aardappelstukjes.
Afwerking

Schik de salade in het midden van elk bord. Verdeel er de gerookte ham rond, overgiet met de bierdressing en garneer met een sneetje augurk.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 528 kCal
Koolhydraten 9.3 g
Vezels 34.6 g
Vetten 38.2 g
Tip

Kies voor vastkokende aardappelen zoals Charlotte, Nicola of Franceline voor de bereiding van een salade. Dankzij de koffiel. azijn die u aan het kookwater van de aardappelen toevoegt, behouden ze hun mooie kleur en hun vaste structuur.

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER