Slaatje met groene appel en pijnboompitten

Bijgerecht minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • slamix 'Mesclun' 175 g
  • wortelen 2
  • appelen 2
  • citroenen 1
  • bieslook (vers) 0.25 plantjes
  • rode uien 1
  • walnotenolie 6 eetl.
  • pijnboompitten 2 eetl.
  • peper en zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. (15 min.)
  2. - Rasp de ongeschilde appelen grof en besprenkel met de helft van het citroensap.
  3. - Rasp de wortelen grof.
  4. - Snij de rode ui in fijne ringen.
  5. - Rooster de pijnboompitten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
  6. - Snipper het bieslook fijn (u hebt 2 eetl. nodig).
Bereiding (5 min.)
  1. 1 Meng de gemengde sla met de geraspte appelen en wortelen in een slakom.
  2. 2 Bestrooi met de uiringen en de pijnboompitten.
  3. 3 Meng de walnotenolie met de rest van het citroensap en het bieslook. Kruid met peper en zout.
Afwerking

Meng de vinaigrette net voor het opdienen onder de salade. Serveer ze bij quiche.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 224 kCal
Koolhydraten 11.1 g
Vezels 2 g
Vetten 19.1 g

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER