Slaatje met krokante kippenreepjes en avocado

Hoofdgerecht minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • kippenborstfilets (diepvries) 2
  • kroppen multicolorsla 1
  • lente-uitjes 4
  • rucola 50 g
  • avocado's 2
  • limoenen 1
  • eieren 2
  • panko (Japans paneermeel) 6 eetl.
  • olijfolie extra vierge 3 eetl.
  • rijstolie 2 eetl.
  • balsamicoazijn 1 eetl.
  • zwarte peper (molen)
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. (ontdooitijd + 15 min.)
  2. - Laat de kippenborstfilets oppervlakkig ontdooien en snij in dunne reepjes.
  3. - Snipper intussen de lente-uitjes fijn.
  4. - Snij de wortel van de sla en snij in kleinere stukken.
  5. - Klop de eieren los.
  6. - Pers de limoen.
  7. - Schil de avocado's en snij het vruchtvlees in dunne reepjes. Besprenkel met het limoensap.
Bereiding (15 min.)
  1. Wentel de kippenreepjes door de losgeklopte eieren en dan door de panko.
  2. Verhit de rijstolie in een pan en bak de kippenreepjes goudbruin en gaar.
  3. Meng intussen de sla met de rucola en de fijngesnipperde lente-ui.
  4. Meng de olijfolie met de balsamicoazijn en kruid met zwarte peper en zout.
Afwerking

Verdeel de groene salade over de borden, schik er de avocado- en kippenreepjes op en besprenkel met de dressing. Geef er een stukje van de zelfgemaakte focaccia bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 523 kCal
Koolhydraten 10.6 g
Vezels 43.8 g
Vetten 33.7 g

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER