Slaatje zonder eind

Bijgerecht

Ingrediënten

  • prinsessenbonen 250 g
  • rode uien 1
  • lente-uitjes 2
  • champignons 125 g
  • kerstomaten 10
  • peterselie (vers) 3 takjes
  • halfgedroogde tomaten (versmarkt) 10
  • gedroogde veenbessen 10 eetl.
  • gemengde scheuten 100 g
  • zout
  • Voor de vinaigrette:
  • sinaasappelen 1
  • olijfolie 6 eetl.
  • wittewijnazijn 2 eetl.
  • balsamicoazijn 1 eetl.
  • gember 1 koffiel.
  • peper en zout
  • Voorbereiding
  • Tip
Voorbereiding
Bereiding (25 min.)
  1. Kook 250 g fijne boontjes 20 min. in lichtgezouten water en snij ze in twee. Snij 1 rode ui en 2 lente-uitjes in fijne ringetjes, 125 g champignons in reepjes en 10 kerstomaten in kwartjes. Snij 3 takjes peterselie en 10 halfgedroogde cocktailtomaatjes fijn.
  2. Meng alles in een slakom en voeg 10 eetl. veenbessen (blik) en 100 g gemengde scheuten toe.
  3. Meng voor de vinaigrette het sap van 1 sinaasappel, 6 eetl. olijfolie, 2 eetl. wijnazijn, 1 eetl. balsamicoazijn, 1 koffiel. versgeraspte gember, peper en zout.
Afwerking

Giet net voor het opdienen de vinaigrette op de salade.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Tip

De salade kan u vooraf maken en in de koelkast bewaren, maar doe er de vinaigrette pas op het allerlaatste moment op.

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER