Spaghetti Bolognese

Hoofdgerecht meer dan 60 min. 5 personen

Ingrediënten

  • gehakt rund + varken (beenhouwerij) 600 g
  • gepelde tomaten (blik) 800 g
  • tomatenpuree 70 g
  • knoflook 1 teentjes
  • uien 1
  • olijfolie 2 eetl.
  • wortelen 2
  • groene selders 2 stengels
  • paprika's 1
  • champignons 150 g
  • cayennepeper
  • paprikapoeder
  • peper en zout
  • kippenbouillon
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. Snij de groenten in kleine stukjes.
Bereiding (1 u. 15 min.)
  1. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en laat er al roerend de gesnipperde ui en het knoflook glazig in stoven.
  2. Voeg de rest van de groenten toe en laat op een zacht vuur afgedekt ± 4 min. stoven.
  3. Verhit 1 eetl. olijfolie in een braadpan en bak het gehakt tot het korrelig is (druk uiteen met een vork).
  4. Voeg het gehakt, de tomatenpuree en de gepelde tomaten toe aan de gestoofde groenten en roer om. Kruid met peper, zout en cayennepeper, en naar wens met andere kruiden.
  5. Dek af en laat 1 u. zachtjes sudderen. Voeg tussendoor een scheutje kippenbouillon of rode wijn toe.
Afwerking

Serveer de saus met spaghetti.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 407 kCal
Koolhydraten 13.9 g
Vezels 26.2 g
Vetten 27 g

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER