Spiegelei met zoeteaardappelpuree, spinazie en oesterzwammen

Hoofdgerecht minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • verse spinazie 800 g
  • oesterzwammen 250 g
  • zoete aardappelen 800 g
  • sjalotten 1
  • knoflook 1 teentjes
  • eieren 4
  • zonnebloempitten 2 eetl.
  • olijfolie 4 eetl.
  • nootmuskaat
  • peper en zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. (10 min.)
  2. - Snipper de sjalot en het knoflook fijn.
  3. - Schil de zoete aardappelen en snij in gelijke stukken.
  4. - Scheur de oesterzwammen in repen.
Bereiding (30 min.)
  1. 1 Kook de zoete aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af, plet tot een puree en roer er 2 eetl. olijfolie onder. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
  2. 2 Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de sjalot en het knoflook glazig. Voeg de oesterzwammen toe en bak ± 5 min.
  3. 3 Roer er de spinazie onder en laat ± 3 min. slinken. Kruid met peper en zout.
  4. 4 Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een braadpan en bak 4 spiegeleieren. Kruid met peper en zout.
Afwerking

Verdeel de puree over de borden en schik er de spinazie en de oesterzwammen op. Bestrooi met zonnebloempitten en schik er telkens een spiegelei bovenop.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 422 kCal
Koolhydraten 41.2 g
Proteins 16.9 g
Fat 19.1 g
Tip

Kook groene asperges ± 4 min. in lichtgezouten water. Rol ze in een sneetje gerookte zalm, schik er een gepocheerd ei bovenop en strooi er wat krokant gebakken spek over.

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER