Spierring met prei en Oud Brugge-kaas

Hoofdgerecht minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • spieringen (beenhouwerij) 4
  • gerookte spekblokjes 100 g
  • preien 3
  • aardappelen 800 g
  • Oud Brugge-kaas (blok) 100 g
  • boter 2 eetl.
  • olijfolie 2 eetl.
  • tijm (gedroogd) 0.5 koffiel.
  • peper en zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. (10 min.)
  2. - Schil de aardappelen en snij in 8 gelijke stukken.
  3. - Snij het preiwit en het groen in fijne ringen.
  4. - Rasp de kaas.
Bereiding (20 min.)
  1. 1 Kook de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.
  2. 2 Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de spekblokjes 2 min. Roer er de prei onder en laat 10 min. verder garen. Kruid met de tijm, peper en zout.
  3. 3 Smelt intussen 1 eetl. boter in een braadpan en bak de spieringen ± 5 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout. Haal het vlees uit de pan en hou warm.
  4. 4 Smelt opnieuw 1 eetl. boter in de pan en schraap de braadresten los met een houten lepel. Voeg de aardappelen toe en laat 2 à 3 min. bakken. Kruid met peper en zout.
Afwerking

Snij het vlees in stukken en verdeel samen met de prei en gebakken aardappelen over de borden. Bestrooi de prei met de geraspte Oud Brugge.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 677 kCal
Koolhydraten 36.1 g
Vezels 46.6 g
Vetten 37 g
Tip

Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby.
Bereiding : 25 min.
1 Schil 50 g aardappel en snij samen met 100 g prei in stukken. Kook 20 min. gaar in water. Giet af.
2 Mix fijn en meng er 1 koffiel. plantaardige olie onder.

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER