Spinazieburgers met rijst en kerstomatensla

Hoofdgerecht minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • basmatirijst 100 g
  • bouillon voor pasta en rijst 1 blokjes
  • bladspinazie (diepvries) 250 g
  • uien 1
  • rozijnen 3 eetl.
  • groene linzen 4 eetl.
  • eieren 3
  • bloem 3 eetl.
  • laurier 1 blaadjes
  • kerriepoeder 2 koffiel.
  • paprikapoeder 1 koffiel.
  • cayennepeper 1 mespunten
  • peper en zout
  • Voor de kerstomatensla:
  • volle yoghurt natuur 5 eetl.
  • kerstomaten 200 g
  • lente-uitjes 2
  • komkommers 1
  • azijn 1 koffiel.
  • koriander 3 takjes
  • olijfolie 6 eetl.
  • komijnzaadjes 1 koffiel.
  • peper en zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. - Breng 4 dl lichtgezouten water aan de kook en doe er de linzen met het bouillonblokje en het laurierblaadje in en laat gedurende 20 min. koken. Voeg de basmatirijst toe en laat op een zeer zacht vuur nog gedurende 20 min. zachtjes koken. (1)
  2. - Snij de kerstomaatjes, de komkommer en de lente-uitjes in stukjes.
  3. - Snipper de koriander fijn.
  4. - Snipper de ui en bak samen met de diepgevroren spinazie gedurende 5 min. in 1 eetl. olijfolie . Roer regelmatig om.
Bereiding (15 min.)
  1. Klop de eieren los en meng met de spinaziebereiding, de bloem, het kerriepoeder, peper en zout, de gekookte linzen met rijst, de rozijnen, het paprikapoeder en de cayennepeper.
  2. Doe telkens 1 eetlepel van dit mengsel in 1 eetl. hete olijfolie, druk een beetje plat en bak de burgers
  3. 2 min. aan elke kant.
  4. Meng de tomaatjes, de komkommer en de lente-uitjes met de yoghurt, de azijn, de komijn, peper en zout.
Afwerking

Bestrooi het slaatje met koriander en dien op met de spinazieburgers.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 422 kCal
Koolhydraten 43.8 g
Proteins 15.4 g
Fat 20.6 g
Tip

MICROGOLFOVEN (700 W)

(1) Zet 4 dl water met het bouillonblokje en het laurierblaadje gedurende 2 min. afgedekt op volle kracht. Voeg de linzen toe en zet gedurende 15 min. op volle kracht. Voeg de rijst toe en zet gedurende 12 min. op 3/4 kracht. Laat 10 min. rusten.

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER