Spinazielasagne met bloemkoolsaus en gehaktballetjes

Hoofdgerecht meer dan 60 min. 4 personen

Ingrediënten

  • gehakt rund + varken (beenhouwerij) 500 g
  • verse spinazie 400 g
  • bloemkolen 0.5
  • sjalotten 2
  • knoflook 1 teentjes
  • geraspte gruyère 150 g
  • lichte room 2 dl
  • lasagnevellen 400 g
  • olijfolie 3 eetl.
  • laurier 1 blaadjes
  • nootmuskaat 1 snuifjes
  • zwarte peper (molen)
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. (15 min.)
  2. - Verdeel de halve bloemkool in roosjes en kook ze 10 min. in lichtgezouten water samen met het blaadje laurier. Giet af en verwijder het blaadje laurier. Mix de bloemkool met de room tot een gladde saus. Kruid met zwarte peper en zout.
  3. - Snipper intussen het knofl ook en de sjalotten fijn.
  4. - Rol balletjes van het gehakt ter grootte van een pingpongballetje.
Bereiding (15 min. + 30 à 35 min. in de oven)
  1. 1 Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. 2 Verhit 1 eetl. olijfolie in een grote kookpot en bak het knoflook en de sjalotten glazig. Voeg de spinazie toe en laat slinken. Kruid met nootmuskaat, zwarte peper en zout.
  3. 3 Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de balletjes aan alle kanten goudbruin.
  4. 4 Schep een dun laagje bloemkoolsaus in een ovenschaal. Leg daarop enkele lasagnevellen naast elkaar (zorg dat ze elkaar niet overlappen). Schep een dun laagje bloemkoolsaus op de lasagnevellen. Voeg daarna de helft van de spinazie en de gehaktballetjes toe. Ga verder met een laag lasagne, bloemkoolsaus en de andere helft van de spinazie en de balletjes. Bedek met lasagnevellen en eindig met een laagje bloemkoolsaus. Strooi er de geraspte gruyère over.
  5. 5 Zet 30 à 35 min. in de voorverwarmde oven. Laat de laatste min. kleuren onder de ovengrill.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 1015 kCal
Koolhydraten 77.5 g
Vezels 49.9 g
Vetten 55.5 g

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER