Spirelli met kip en courgette in roomsaus

Hoofdgerecht minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • kippenblokjes natuur (beenhouwerij) 500 g
  • tapastomaten 450 g
  • courgettes 2
  • uien 1
  • knoflook 1 teentjes
  • geraspte kaas 50 g
  • lichte room 2 dl
  • spirelli 400 g
  • olijfolie 4 eetl.
  • kerriepoeder 1 koffiel.
  • zwarte peper (molen)
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. (10 min.)
  2. - Rasp de ongeschilde courgettes grof.
  3. - Snipper het knoflook en de ui fijn.
  4. - Snij de tapastomaten in 4.
Bereiding (20 min.)
  1. 1 Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en bak het knoflook,
  2. de ui en het kerriepoeder enkele minuten. Voeg de geraspte
  3. courgettes toe en laat ± 10 min. stoven op een heel zacht
  4. vuur. Voeg de lichte room en de tapastomaten toe op het einde van de kooktijd. Kruid met zwarte peper en zout.
  5. 2 Verhit ondertussen 2 eetl. olijfolie in een pan. Kruid de
  6. kippenblokjes met zwarte peper en zout en roerbak ze 3 à 4 min. aan alle kanten goudbruin.
  7. 3 Kook de pasta in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
  8. 4 Meng de spirelli met de courgettemengeling en voeg de
  9. kip toe. Bestrooi met de geraspte kaas.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 840 kCal
Koolhydraten 86.5 g
Vezels 47.3 g
Vetten 33.2 g

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER