Spirelli met pangasius, inktvis en sinaasappelsaus

Hoofdgerecht minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • spirelli tricolore 500 g
  • pangasius 'filet pur' (diepvries) 4
  • inktvisringen (diepvries) 300 g
  • wortelen 5
  • sjalotten 2
  • knoflook 2 teentjes
  • onbehandelde sinaasappelen (bio) 2
  • gember 3 cm
  • visbouillon 1 blokjes
  • groentebouillon 1 blokjes
  • droge witte wijn 2 dl
  • olijfolie 2 eetl.
  • koriander 1 plantjes
  • kerriepoeder 2 koffiel.
  • capsules saffraan 1
  • cayennepeper 1 mespunten
  • instantsausbinder
  • peper en zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. - Snipper de sjalotten en de knoflookteentjes fijn.
  2. - Schil en snij de gember in flinterdunne staafjes.
  3. - Snipper de koriander fijn.
  4. - Schrob de schil van 1/2 sinaasappel goed schoon en rasp fijn.
  5. - Schil beide sinaasappels tot op het vruchtvlees en verwijder de vliezen tussen het vruchtvlees met een scherp mes. Vang het sap op.
  6. - Schil de wortelen en snij ze in fijne staafjes.
  7. - Snij de inktvisringen in stukjes (dat gaat makkelijker als u ze eerst even onder warm stromend water houdt zodat ze lichtjes ontdooien).
Bereiding (20 min.)
  1. Verhit de olijfolie in een kookpan en bak gedurende 1 min. al roerend de fijngesnipperde sjalot en knoflook en de gemberstaafjes.
  2. Voeg de kerrie, de wortelen en de helft van de koriander toe. Roer goed om.
  3. Leg er de stukjes inktvis en de diepgevroren pangasius bovenop en giet er de witte wijn over, samen met 1 dl heet water waarin u de bouillonblokjes hebt verkruimeld. Kruid met peper, zout en cayennepeper. Breng aan de kook, dek af en laat 8 min. stoven.
  4. Verdeel de pangasius in kleinere stukken en voeg de saffraan, de geraspte sinaasschil, de partjes sinaasappel en het sap toe. Dek af en laat nog 3 min. sudderen. Bind eventueel met wat instantsausbinder.
  5. Kook intussen de pasta gaar gedurende 9 min. in 5 L lichtjes gezouten water. Giet af en laat uitlekken. Meng de helft van de saus onder de pasta.
Afwerking

Dien op met de rest van de sinaasappelsaus en versier met de overgebleven versnipperde koriander.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 774 kCal
Koolhydraten 105.1 g
Vezels 53.6 g
Vetten 11.8 g

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER