Staartvis met prei

Hoofdgerecht minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • staartvisfilets (diepvries) 4 stukken
  • preien 4
  • lichte room 2 dl
  • droge witte wijn 1 dl
  • citroenen 0.5
  • boter 3 eetl.
  • tijm (gedroogd)
  • laurier
  • nootmuskaat
  • peper en zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. - Laat de staartvis grotendeels ontdooien. Snij de vis in stukken van ongeveer 5 cm lang.
  2. - Haal een zestal preibladeren af en hou ze opzij. Er mag gerust wat groen aanblijven (± 3 cm). Snij het wit van de preien in zeer fijne ringen.
  3. - Snij de preibladeren in lange repen van 2 à 3 cm breed. Wikkel elk stuk staartvis in een preiblad, met het groen zoveel mogelijk zichtbaar.
Bereiding (15 min.)
  1. Smelt 1 eetl. boter in een kookpot en doe er de gesneden prei in. Roer om, kruid met nootmuskaat, peper en zout en bevochtig met 2 dl water. Dek af en laat zachtjes gaar stoven (10 min.).
  2. Haal indien nodig even het deksel van de pan om het vocht uit de prei te laten verdampen. Werk af met 1 eetl. boter.
  3. Smelt intussen 1 eetl. boter in een brede braadpan en leg er de staartvispakjes in. Kruid met peper en zout, nootmuskaat, tijm en laurier. Besprenkel met citroensap en giet er de witte wijn over. Dek af en laat 10 min. garen.
  4. Haal de vis uit de pan en zeef het kookvocht. Giet het kookvocht terug in de pan en laat even inkoken. Voeg de room toe en laat inkoken tot een lichtgebonden saus.
Afwerking

Schik de gestoofde prei in boogvorm op de borden en leg enkele pakjes met staartvis in de holte. Serveer bij voorkeur met natuuraardappelen (of hertoginnenaardappeltjes).

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 495 kCal
Koolhydraten 76.8 g
Vezels 35.1 g
Vetten 29.7 g

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER