Steak met wintersalade

Hoofdgerecht minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • restaurantsteaks (beenhouwerij) 4
  • witloof 3
  • venkelknollen 0.5
  • veldsla 50 g
  • sinaasappelen 2
  • verse kruiden 2 eetl.
  • kruidenboter 4 schijven
  • rozijnen 3 eetl.
  • walnoten 3 eetl.
  • mosterd 1 eetl.
  • olijfolie 5 eetl.
  • zwarte peper (molen)
  • wittewijnazijn 1 koffiel.
  • peper en zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. (10 min.)
  2. - Schil 1 sinaasappel tot op het vruchtvlees en snij de partjes van tussen de vliesjes.
  3. - Pers de andere sinaasappel. Meng het sinaasappelsap, de mosterd, de wittewijnazijn en 3 à 4 eetl. olijfolie.
Bereiding (8 à 10 min.)
  1. Snij de venkel en het witloof in heel fijne reepjes. Doe in een slakom en voeg de sinaasappelpartjes, de rozijnen, de noten, de fijngesnipperde kruiden en de veldsla toe. Meng met de vinaigrette.
  2. Neem het schijfje kruidenboter van de steaks. Smelt de boter in een pan en bak het vlees 2 min. aan beide kanten.
  3. Laat verder bakken naar smaak (bleu, saignant of doorbakken). Kruid met peper van de molen en zout.
Afwerking

Serveer de steaks met de salade en frietjes

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 548 kCal
Koolhydraten 14.8 g
Vezels 50.9 g
Vetten 31.7 g

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER