Steak op z’n Argentijns

Hoofdgerecht minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • restaurantsteaks (beenhouwerij) 700 g
  • tomaten 3
  • slamix 400 g
  • peterselie (vers) 1 bosjes
  • koriander 1 plantjes
  • oregano (vers) 5 takjes
  • rode pepertjes 1
  • krielaardappelen 600 g
  • knoflook 1 teentjes
  • mosterd 1 koffiel.
  • olijfolie 7 eetl.
  • citroensap 1 eetl.
  • rodewijnazijn 1 eetl.
  • komijnzaadjes 2 koffiel.
  • zwarte peper (molen)
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. (20 min.)
  2. - Wrijf de ongeschilde krielaardappelen goed schoon onder koud water en dep droog. Schik ze in een ovenschaal en besprenkel met 1 eetl. olijfolie. Kruid met zwarte peper en zout.
  3. - Verwijder de pitjes uit het rode pepertje en hak fijn.
  4. - Mix de peterselie-, de korianderen de oreganoblaadjes samen met het gepelde teentje knoflook, de komijnzaadjes en het rode pepertje tot een gladde massa. Voeg er al mixend 2 eetl. Olijfolie en de rodewijnazijn aan toe.
  5. - Meng het citroensap met de mosterd. Voeg 2 eetl. olijfolie toe en meng. Kruid met zwarte peper en zout.
  6. - Verwijder de pitjes uit de tomaten en snij in dunne partjes.
  7. - Verwarm de oven voor op 200 °C.
Bereiding (30 min.)
  1. 1 Zet de krielaardappelen 25 à 30 min. in de voorverwarmde oven.
  2. 2 Verhit ondertussen 2 eetl. Olijfolie in een pan. Kruid het vlees aan beide kanten met zwarte peper en zout. Bak aan beide kanten goudbruin en gaar verder naar smaak.
  3. 3 Meng de stukjes tomaat onder de sla en besprenkel met de mosterddressing.
Afwerking

Verdeel de steaks over de borden en lepel er het pikante kruidensausje over.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 461 kCal
Koolhydraten 32 g
Vezels 39.9 g
Vetten 19.3 g
Tip

Baby eet mee.

Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw baby.

Bereiding (30 min.)
1 Schil 50 g krielaardappel en snij in kleine blokjes.
2 Verwijder het vel en de pitjes van 100 g tomaat en snij het vruchtvlees in kleine blokjes.
3 Snij 20 g steak in kleine blokjes.
4 Kook de krielaardappel en de steak 20 min. gaar in een bodempje water. Voeg de laatste 5 minuten de blokjes tomaat toe.
5 Mix fijn en meng met 1 koffiel. plantaardige olie.

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER