Steakvlinders met wortelen en peultjes

Hoofdgerecht minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • restaurantsteaks (beenhouwerij) 3
  • peultjes 400 g
  • wortelen 3
  • lente-uitjes 4
  • onbehandelde citroenen (bio) 1
  • plantaardig alternatief voor room (bv. Alpro Cuisine) 2 dl
  • tuinkruidenbouillon 1 blokjes
  • olijfolie 4 eetl.
  • dragon (gedroogd) 1 koffiel.
  • tijm (gedroogd) 1 koffiel.
  • peper en zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. - Snij de wortelen in staafjes.
  2. - Snij de lente-uitjes in stukjes van 3 cm.
  3. - Snij de peultjes in 2.
  4. - Snij de restaurantsteaks in de dikte open tot op 2 cm van de rand (zoals een portefeuille). Open ze en snij elke steak vervolgens in 3 dikke repen van 2 cm over de hele lengte. Zo krijgt u 9 repen steak.
  5. - Rasp de schil van de citroen (niet het wit). Pers de citroen uit.
  6. - Meng 2 eetl. olijfolie met de geraspte citroenschil, de dragon en de tijm in een kom. Laat het vlees hierin 30 min. marineren in de koelkast.
Bereiding (20 min)
  1. Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de lente-uitjes gedurende 1 min.
  2. Voeg de wortelstaafjes en de peultjes toe en overgiet met 1 dl water. Laat 5 à 6 min. gaar worden.
  3. Overgiet met de Alpro soya Cuisine en verkruimel er het bouillonblokje over. Breng op smaak met 2 à 3 eetl. citroensap en kruid naar smaak met peper en zout.
  4. Bak de steaks met de marinade in een braadpan gedurende ± 2 à 3 min. langs elke kant (naar smaak). Zo krijgt u gekrulde stukken vlees die aan vlinders doen denken.
Afwerking

Verdeel de steakvlinders en de groentjes over de borden. Serveer met aardappelen of tagliatelle.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 371 kCal
Koolhydraten 8.4 g
Proteins 38.7 g
Fat 20.4 g

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER