Stoofpot van eendenbouten

Hoofdgerecht meer dan 60 min. 4 personen

Ingrediënten

  • hele dijen van eend (beenhouwerij) 2
  • wortelen 4
  • selder 3 stengels
  • tijm (vers) 4 takjes
  • rozemarijn (vers) 2 takjes
  • uien 2
  • knoflook 2 teentjes
  • bloem 2 eetl.
  • droge witte wijn 2.5 dl
  • kippenbouillon 3 dl
  • olijfolie 4 eetl.
  • laurier 2 blaadjes
  • zwarte peper (molen)
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. (15 min., liefst de dag voordien)
  2. - Snij de geschilde wortelen in blokjes van 1 cm.
  3. - Snij de uien en het knoflook grof.
  4. - Snij de selder in stukjes van 1/2 cm dik.
Bereiding (20 min. + 1 u. in de oven, liefst de dag voordien)
  1. 1 Verwarm de oven voor op 160 °C.
  2. 2 Kruid de eendenbouten met zwarte peper en zout en bestrooi lichtjes met de bloem. Schud er de overtollige bloem af.
  3. 3 Verhit 2 eetl. olijfolie in een ovenbestendige stoofpot en bak de bouten aan alle kanten mooi bruin. Haal uit de kookpot.
  4. 4 Verhit opnieuw 2 eetl. olijfolie in dezelfde stoofpot en stoof de stukken ui en het knoflook glazig. Voeg de blokjes wortel en de stukjes selder toe en stoof nog enkele min.
  5. 5 Leg de bouten weer in de stoofpot en voeg de bouillon, de witte wijn, de laurierblaadjes en de takjes tijm en rozemarijn toe. Breng aan de kook. Dek de stoofpot af en zet minstens 1 u. in de voorverwarmde oven.
  6. 6 Verwijder de laurierblaadjes en de takjes tijm en rozemarijn voor het serveren.
Afwerking

Lekker met een romige aardappelpuree en een groene gemengde salade of met stokbrood en sla.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 340 kCal
Koolhydraten 13.5 g
Vezels 29.2 g
Vetten 14.5 g
Tip

U kan dit gerecht ook zonder oven klaarmaken. Breng de
stoofschotel aan de kook, zet het vuur heel laag en laat
afgedekt 1 à 1,5 u. stoven op een zacht vuur.

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER