Stoofpotje met gemarineerde tonijn

Hoofdgerecht minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • tonijnsteaks (diepvries) 4
  • champignons 250 g
  • gerookte spekblokjes 100 g
  • kalfsfond (bokaal) 2 dl
  • olijfolie 1 eetl.
  • instantsausbinder
  • peper
  • Voor de marinade:
  • rode wijn 75 cl
  • uien 1
  • peterselie (vers) 1 takjes
  • tijm (vers) 1 takjes
  • laurier 1 blaadjes
  • kruidnagels 2
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. de dag voordien
  2. Schik de diepgevroren stukken tonijn (zoveel mogelijk naast elkaar) in een ruime schotel. Overgiet met rode wijn en kruid met tijm, peterselie en laurier. Snij de ui in twee en prik in elke helft een kruidnagel. Voeg de halve uien bij de marinade. Laat de tonijn ten minste 12 u marineren in de koelkast.
Bereiding (± 25 min.)
  1. Haal de tonijn uit de marinade en dep hem droog. Snij elke tonijnsteak in 3 of 4 stukken.
  2. Verhit 1 eetl. olijfolie in een ruime braadpan. Bak de tonijnstukken even aan alle zijden. Voeg de spekblokjes en de in vier gesneden champignons toe. Kruid met peper en laat 5 à 10 min. stoven. Roer regelmatig om.
  3. Ondertussen laat u 4 dl van de marinade inkoken.
  4. Zeef de marinade boven de pan tonijn. Giet er 2 dl kalfsfond bij, breng aan de kook en bind lichtjes met instantsausbinder.
Afwerking

Dien op met natuuraardappelen en gestoofde courgettes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 445 kCal
Koolhydraten 4.3 g
Vezels 46.8 g
Vetten 12.6 g
Tip

Gestoofde courgettes

Snij 2 courgettes in blokjes en stoof die even in olijfolie. Kruid met een snuifje tijm, peper en zout. Laat nog 8 min. stoven.

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER