Stoofpotje van kalfsblanquette en asperges

Hoofdgerecht meer dan 60 min. 4 personen

Ingrediënten

  • kalfsblanquette extra (beenhouwerij) 1 kg
  • witte asperges (diepvries) 300 g
  • peultjes (diepvries) 200 g
  • witloof 2
  • uien 1
  • kalfsfond (bokaal) 400 ml
  • droge witte wijn 2 dl
  • room 1 dl
  • citroenen 1
  • olijfolie 2 eetl.
  • groentebouillon 1 blokjes
  • mosterd 1 eetl.
  • kruidnagels 1
  • kruidentuiltjes 1 koffiel.
  • tijm (gedroogd) 1 koffiel.
  • laurier 1 blaadjes
  • peper en zout
  • instantsausbinder
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Voorbereiding (meer dan 60 min.)
  1. - Snij de stronkjes witloof in stukken en sprenkel er wat citroensap over.
  2. - Werkt u met verse asperges, schil ze dan met een dunschiller (van onder de kop naar beneden). Snij de (diepgevroren) asperges in stukjes.
  3. - Prik de kruidnagel in de gepelde ui.
Bereiding (15 min. + 1 u 30 min. kooktijd, de dag voordien + 20 min. de dag zelf)
  1. De dag vooraf
  2. (15 min. + 1 u 30 min. kooktijd)
  3. Verhit de olijfolie in een pan en bak het vlees aan alle kanten goudbruin. Doe niet te veel vlees ineens in de pan.
  4. Giet er de kalfsfond en de wijn bij en voeg het blokje groentebouillon toe samen met de tijm, het laurierblaadje, het kruidentuiltje en de ui met kruidnagel. Dek af en laat 1 u à 1 u 15 min. sudderen.
  5. Haal de ui met kruidnagel en het laurierblad uit de pan. Voeg de aspergestukjes en het witloof toe. Dek opnieuw af en laat 10 min. stoven.
  6. De dag zelf (20 min.)
  7. Breng de bereiding tot tegen het kookpunt op een zacht vuur. Voeg de (diepgevroren) peultjes toe en laat nog 10 min. stoven.
  8. Schep enkele eetl. kookvocht uit de pan en roer daarmee de mosterd en de room los. Voeg het roommengsel terug bij de rest en schep goed om. Kruid met peper en zout en breng op smaak met citroensap.
  9. Bind eventueel met wat instantsausbinder.
Afwerking

Versier met wat fijngesnipperde peterselie en dien op met natuur-aardappelen of rijst.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 502 kCal
Koolhydraten 13.5 g
Vezels 56.8 g
Vetten 20.8 g
Tip

voor
DIEPVRIESVLEES
Vooraf ontdooien is niet nodig.
Blanquette
Een blanquette (ook wel blanke ragout genoemd) wordt gewoonlijk bereid met wit vlees (kalfsvlees, gevogelte, lamsvlees), maar kan evengoed van vis of groenten worden klaargemaakt. Vis, vlees of groenten worden gaar gekookt in een fond of gewoon in water met kruiden, de saus wordt bereid met room of witte roux.

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER