Stoofpotje van konijn met erwtjes en wortelen

Hoofdgerecht meer dan 60 min. 4 personen

Ingrediënten

  • konijn in stukken (beenhouwerij) 1 kg
  • erwten (diepvries) 250 g
  • wortelen 3
  • uien 2
  • knoflook 2 teentjes
  • gnocchi 400 g
  • tomatenstukjes (blik) 400 g
  • bloem 4 eetl.
  • rode wijn 3 dl
  • olijfolie 3 eetl.
  • kippenbouillon 5 dl
  • laurier 1 blaadjes
  • peper en zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. (15 min.)
  2. - Wentel de stukken konijn door de bloem.
  3. - Snipper de uien en het knoflook fijn.
  4. - Snij de wortelen in blokjes van 1 cm.
Bereiding (15 min. + 50 min. suddertijd)
  1. 1 Verhit 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de stukken konijn goudbruin aan alle kanten. Kruid met peper en zout.
  2. 2 Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een grote kookpot en stoof de uien, het knoflook en de wortelen 2 à 3 min. Voeg de stukken konijn, de tomatenstukjes en het laurierblaadje toe. Giet er de rode wijn en de kippenbouillon bij. Dek af en laat 50 min. garen op een zacht vuur.
  3. 3 Voeg na 40 min. de diepgevroren erwten toe en kruid eventueel met peper en zout.
  4. 4 Kook intussen de pasta gaar (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
Afwerking

Verdeel de pasta over de borden en meng er het stoofpotje van konijn onder.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 1132 kCal
Koolhydraten 102.2 g
Vezels 77.9 g
Vetten 37.3 g
Tip

Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby.
Bereiding : 20 min.
1 Snij 80 g wortel in stukjes en kook samen met 30 g konijn, 20 g diepgevroren erwten en 30 g pasta 15 min. gaar in water. Giet af.
2 Mix fijn en meng met 1 koffiel. plantaardige olie.

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER