Stoofvlees met witbier en meloen

Hoofdgerecht meer dan 60 min. 4 personen

Ingrediënten

  • mager runderstoofvlees (beenhouwerij) 1 kg
  • meloenen 1
  • lente-uitjes 6
  • Hoegaarden Citroen (fruitbier) 33 cl
  • boter 2 eetl.
  • kruidentuiltjes 1 koffiel.
  • peper en zout
  • instantsausbinder
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. - Snij de meloen in 2 en verwijder de pitten. Snij bolletjes uit de meloenhelften en vang het meloensap op in een kommetje. Snij de rest van het vruchtvlees in stukken.
  2. - Snij de jonge uitjes in gelijke stukken.
Bereiding (15 min. + 1 u 50 min. kooktijd)
  1. 1 Smelt de boter in een grote kookpot en bak het vlees aan alle kanten goudbruin gedurende 10 min. Voeg de jonge uitjes toe en kruid met peper en zout.
  2. 2 Voeg de stukken vruchtvlees van de meloen toe aan het vlees. Overgiet met het meloensap en het bier. Bestrooi met het kruidentuiltje. Laat gedurende 1 u 35 min. sudderen op een matig vuurtje.
  3. 3 Voeg de meloenbolletjes toe en laat nog 15 min. verder gaar worden.
  4. 4 Bind met instantsausbinder en kruid bij met peper en zout.
Afwerking

Serveer met natuuraardappelen of dikke frietjes en een gemengde salade.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 395 kCal
Koolhydraten 11.5 g
Vezels 57.8 g
Vetten 10.4 g

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER