Taboulé met aubergine, munt en pistache

Bijgerecht minder dan 30 min. 7 personen

Ingrediënten

  • couscous (tarwegriesmeel) 200 g
  • aubergines 1
  • groene paprika's 1
  • wortelen 3
  • avocado's 2
  • lente-uitjes 4
  • gedroogde abrikozen 8
  • olijfolie 5 eetl.
  • limoenen 1
  • citroenen 1
  • gepelde, ongezouten pistachenoten 80 g
  • munt (vers) 0.5 plantjes
  • paprikapoeder 1 koffiel.
  • cayennepeper 1 mespunten
  • peper en zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. - Laat het griesmeel zwellen in kokend water (tijd: zie verpakking). Laat afkoelen.
  2. - Snij de groene paprika en aubergine in heel kleine blokjes.
  3. - Verhit 3 eetl. olijfolie in een kookpan en roerbak de aubergineblokjes gedurende 8 min. Kruid met paprikapoeder, cayennepeper en peper en zout.
  4. - Snij de avocado's in blokjes en besprenkel met citroensap.
  5. - Snipper de munt en de lente-uitjes fijn.
  6. - Hak de pistachenootjes fijn.
  7. - Rasp de wortelen en besprenkel met limoensap.
  8. - Snij de abrikozen in kleine stukjes.
Bereiding (5 min.)
  1. Meng alle ingrediënten voor de salade. Voeg de blokjes avocado pas als laatste toe. Kruid met peper en zout en besprenkel met 2 eetl. olijfolie.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 350 kCal
Koolhydraten 31.3 g
Vezels 7.3 g
Vetten 21.6 g
Tip

- Lekker bij allerlei grillades.

- Vervang de abrikozen door stukjes dadel of rozijntjes.

- Voeg gebakken kippenblokjes, stukjes merguez of gebakken quorn toe en u hebt meteen een lekkere maaltijdsalade.

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER