Tagliatelle forestière

Hoofdgerecht minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • verse tagliatelle 500 g
  • groentemix forestière (diepvries) 500 g
  • tomatenblokjes (diepvries) 1 koppen
  • gerookte spekblokjes 300 g
  • eieren 2
  • boter 1 eetl.
  • nootmuskaat
  • peper en zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Bereiding (15 min.)
  1. Verhit 1 eetl. boter in een braadpan en bak er de spekblokjes krokant in.
  2. Klop 2 eieren los en kruid met nootmuskaat, peper en zout.
  3. Breng intussen een grote pan lichtgezouten water aan de kook en doe er de tagliatelle in. Laat 5 min. goed doorkoken. Doe er de diepgevroren Forestière-pangroenten bij en breng weer aan de kook.
  4. Giet af en laat goed uitlekken.
  5. Doe de geklopte eieren bij de hete tagliatelle en schep om tot de eieren romig worden. Doe er ten slotte de spekblokjes en de tomatenblokjes bij.
Afwerking

Dien meteen op (niet meer op het vuur zetten).

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 709 kCal
Koolhydraten 68.4 g
Vezels 30.2 g
Vetten 32.7 g
Tip

- Als de bereiding wat te droog wordt, roert u er een scheutje lichte room door.
- Voor de liefhebbers kunt u geraspte parmezaan op tafel zetten.

Spaghetti alla carbonara
Een heel eenvoudige klassieker uit de Italiaanse keuken. ‘Pasta alla carbonara’ (‘op de wijze van de kolenbranders’) is een eenvoudige pasta met spek (pancetta in Italië), eieren, room en kaas (parmezaan, pecorino, ...). De eieren, geklopt met de room, worden door de hete spaghetti geschept waardoor ze stollen.

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER