Tagliatelle met artisjokharten en rode pesto

Hoofdgerecht minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • tagliatelle verdi 500 g
  • ontpitte zwarte olijven (blik) 400 g
  • mozzarella 250 g
  • paprikareepjes (diepvries) 200 g
  • artisjokharten (blik) 400 g
  • pijnboompitten 100 g
  • gedroogde tomaten (versmarkt) 130 g
  • basilicum 2 plantjes
  • knoflook 5 teentjes
  • olijfolie 8 eetl.
  • pecorino (blok) 50 g
  • paprikapoeder 1 koffiel.
  • oregano (gedroogd) 1 koffiel.
  • tijm (gedroogd) 1 koffiel.
  • cayennepeper 1 mespunten
  • peper en zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. - Rooster de pijnboompitten kort zonder vetstof in een pan met antiaanbaklaag. Af en toe roeren.
  2. - Laat de olijven uitlekken.
  3. - Laat de artisjokharten uitlekken, snij in 4 en doe in een brede ovenschotel. Meng met de diepgevroren paprikareepjes, de helft van de olijfolie, 2 geperste teentjes knoflook, de tijm, de oregano, de cayennepeper en de paprika. Laat gedurende 3 u marineren.
  4. - Snij de mozzarella in kleine blokjes.
  5. - Snij de basilicum grof.
  6. - Rasp de pecorino of parmezaan.
  7. - Bereid de rode pesto: snij de gedroogde tomaten fijn, hak ze volledig fijn samen met de geraspte kaas, 3 geperste teentjes knoflook, de rest van de olijfolie, de helft van de pijnboompitten en de helft van de basilicum. Hak of mix tot u een smeuïge pasta bekomt. Kruid met peper en zout.
Bereiding (15 min.)
  1. Schuif de gemarineerde groenten onder de grill (gedurende ongeveer 10 min.). Controleer om de 3 min. of ze lichtjes bruin kleuren en roer telkens om.
  2. Kook de pasta gaar in 5 L lichtjes gezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af, laat uitlekken en meng met de rode pesto.
  3. Leg er de geroosterde groenten bovenop, bestrooi met de mozzarellablokjes, de pijnboompitten, de olijven en de basilicum.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 1193 kCal
Koolhydraten 106.5 g
Vezels 42.9 g
Vetten 65.7 g
Tip

- Indien u liever een zachtere pastaschotel bekomt, halveer dan de hoeveelheden voor de pesto.

- De rode pesto kan u enkele dagen vooraf bereiden. U kan hem ook diepvriezen (bv. in een vorm voor ijsblokjes), zodat u altijd blokjes beschikbaar hebt als smaakmaker in soepen, pasta’s, pizza’s e.d.

- Wie bij dit gerecht graag vis of vlees wil, kan scampi’s of gebakken kippenreepjes toevoegen.

- Voor een minder uitgesproken looksmaak houdt u het bij 1 teentje bij de groentjes en 2 in de pesto.

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER