Tagliatelle met copparoosjes en duo van asperges

Hoofdgerecht minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • verse tagliatelle 500 g
  • chiffonade van coppa (beenhouwerij) 100 g
  • groene asperges 1 bussels
  • witte asperges 1 bussels
  • peterselie (vers) 3 takjes
  • knoflook 1 teentjes
  • macadamianoten 2 eetl.
  • olijfolie 6 eetl.
  • peper en zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. (10 min.)
  2. - Schil de witte asperges van de top naar de voet met een dunschiller. Verwijder het harde uiteinde (0,5 cm) en snij met een dunschiller in de lengte in fijne linten.
  3. - Verwijder het harde uiteinde van de groene asperges (0,5 cm) en snij in de breedte in stukken.
Bereiding (15 min.)
  1. Hak de macadamianoten, het teentje knoflook en de peterselie fijn. Meng onder 5 eetl. olijfolie.
  2. Kook de tagliatelle in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
  3. Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de stukken groene asperge 2 min. Voeg de linten witte asperge toe en stoof nog 3 min. al roerend. Kruid met peper en zout.
  4. Meng de gestoofde asperges onder de pasta, samen met de noten-olijfolie.
Afwerking

Verdeel de pasta over de borden en leg er roosjes coppa rond.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 689 kCal
Koolhydraten 77.8 g
Vezels 22.5 g
Vetten 31.4 g

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER