Tagliatelle met rozijntjes en kwartelfilets

Hoofdgerecht minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • tagliatelle verdi 500 g
  • kwartelfilets (diepvries) 500 g
  • gevogeltefond (bokaal) 2.5 dl
  • room 2.5 dl
  • rozijnen 2 eetl.
  • uienkonfijt 3 eetl.
  • boter 2 eetl.
  • instantsausbinder
  • kaneel 0.25 koffiel.
  • saffraandraadjes 0.5 buisjes
  • peper en zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Laat de kwartelfilets oppervlakkig ontdooien. Haal ze uit elkaar.
Bereiding (15 min.)
  1. Smelt de boter in een brede braadpan en leg er de kwartelfilets in. Kleur ze aan elke kant gedurende 2 min. Kruid met kaneel, peper en zout.
  2. Giet er een scheutje gevogeltefond bij en strooi er de rozijnen over. Breng aan de kook en laat 5 min. op een matig vuur sudderen. Giet er de rest van de fond bij en laat nog eens 2 min. sudderen. Haal het vlees uit de pan en hou warm.
  3. Giet de room bij de saus en voeg de saffraandraadjes en de uienkonfijt toe. Laat even inkoken en bind lichtjes met wat instantsausbinder.
  4. Kook intussen de tagliatelle gaar gedurende 4 min. in 5 L lichtjes gezouten water. Giet af en laat uitlekken.
  5. Meng de tagliatelle onder 3/4 van de saus en laat goed opwarmen.
Afwerking

Verdeel over de borden en schik de gebakken kwartelfilets in het midden. Lepel nog wat saus over het vlees. Geef er enkele geglaceerde worteltjes bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 903 kCal
Koolhydraten 109.4 g
Vezels 45.1 g
Vetten 31.5 g
Tip

Geglaceerde worteltjes

Stoom jonge worteltjes gaar (laat er wat groen aan voor een mooie presentatie). Smelt een nootje boter en wentel er de worteltjes in. Bestrooi met wat suiker en laat even bakken.

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER