Tajine met kip en olijven

Hoofdgerecht minder dan 60 min. 4 personen

Ingrediënten

  • hele dijen van braadkip (beenhouwerij) 4
  • erwten (diepvries) 150 g
  • wortelen 4
  • koriander 1 plantjes
  • aardappelen 6
  • uien 1
  • groene olijven 100 g
  • tomatenstukjes (blik) 200 g
  • kippenbouillon 8 dl
  • olijfolie 2 eetl.
  • ras el hanout 1 koffiel.
  • paprikapoeder 1 koffiel.
  • komijn 1 koffiel.
  • kurkuma 1 koffiel.
  • peper en zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. (15 min.)
  2. - Schil de aardappelen en snij in stukken.
  3. - Snipper de ui en de koriander fijn.
  4. - Snij de wortelen in hapklare stukken.
Bereiding (50 min.)
  1. 1 Verhit de olijfolie in een tajine of kookpot. Bak de kippendijen goudbruin aan elke kant, samen met de helft van de fijngesnipperde ui.
  2. 2 Voeg de tomatenstukjes en de gedroogde kruiden toe. Meng goed en laat 5 min. stoven.
  3. 3 Voeg de wortelen, de rest van de ui en de fijngesnipperde koriander toe. Giet er de bouillon over en breng aan de kook. Zet het vuur zachter en laat nog ± 15 min. garen.
  4. 4 Voeg de aardappelen toe en laat nog 15 min. garen. Doe er de diepgevroren erwten bij en laat 10 min. garen. Voeg op het einde de olijven toe en kruid met peper en zout.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 553 kCal
Koolhydraten 33.4 g
Proteins 36.3 g
Fat 29.3 g
Tip

Baby eet mee

Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw baby.

+ 6 maand
Bereiding (25 min.)

1 Schil 1 aardappel en snij samen met 100 g wortel in stukjes. Kook 20 min. gaar in water.
2 Voeg na 15 min. 25 g braadkip toe.
3 Giet af, mix fijn en meng er 1 koffiel. plantaardige olie onder.

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER