Tapasplank

Aperitiefhapje minder dan 30 min. 10 personen

Ingrediënten

  • chiffonade van coppa (beenhouwerij) 130 g
  • chiffonade van mortadella (beenhouwerij) 130 g
  • chiffonnade van worst met fijne kruiden 90 g
  • kerstomaten in 3 kleuren 200 g
  • granaatappelpitjes 2 eetl.
  • basilicum 12 blaadjes
  • klassieke tapas 170 g
  • tapenade van gegrilde groenten 150 g
  • tzatziki (versmarkt) 150 g
  • pesto napolitana (versmarkt) 1 eetl.
  • Berloumi (Belgische grillkaas) 270 g
  • iberico (Spaanse kaas, blok) 250 g
  • manchego (Spaanse schapenkaas) 220 g
  • buffelmozzarella 250 g
  • minigrissini 50 g
  • paneermeel 70 g
  • zwarte peper (molen)
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. (15min.)
  2. - Snij de manchego en de iberico in blokjes.
  3. - Snij de berloumi in staafjes.
  4. - Doe het paneermeel in een diep bord en kruid met zwarte peper en zout.
  5. - Verwarm de oven voor op 180 °C.
Bereiding (20 min. + afkoelen)
  1. 1 Haal de staafjes berloumi door het paneermeel en leg ze op een bakplaat met bakpapier. Zet 10 min. in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en laat even afkoelen zodat ze weer harder worden.
  2. 2 Doe ondertussen de kerstomaten, de tapenade van gegrilde groenten, de grissini en de tzatziki in kommetjes. Bestrooi de tzatziki met de granaatappelpitten. Zet alles op een grote plank.
  3. 3 Verdeel er de blokjes manchego en iberico rond.
  4. 4 Snij de mozzarella in sneetjes en verdeel er de pesto over. Leg ze op de plank, samen met de klassieke tapas en de chiffonnades. Leg er de gegrilde berloumi bij.
  5. 5 Werk de plank af met de basilicumblaadjes.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 594 kCal
Koolhydraten 13.8 g
Proteins 40.1 g
Fat 41.7 g
Tip

Voorzie cocktailprikkers of kleine vorkjes.

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER