Tartaar van courgette, paprika en feta

Voorgerecht minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • rode paprika's 1
  • courgettes 1
  • rode pepertjes 1
  • lente-uitjes 3
  • limoenen 1
  • koriander (vers) 1 plantjes
  • munt (vers) 4 takjes
  • knoflook 1 teentjes
  • feta (blok) 125 g
  • verse kaas (roomkaas) 1 eetl.
  • peper en zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Bereiding (30 min.)
  1. 1 Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij in blokjes van 1/2 cm.
  2. 2 Verwijder de pitjes en het zachtere, middelste gedeelte van de ongeschilde courgette en snij in blokjes (van dezelfde grootte als de paprikablokjes).
  3. 3 Snij ook de feta in blokjes van dezelfde grootte.
  4. 4 Verwijder de pitjes uit het pepertje. Snipper de lente-uitjes,
  5. het pepertje en het teentje knofl ook fijn.
  6. 5 Hak de koriander- en muntblaadjes fijn.
  7. 6 Meng alle gesneden ingrediënten met het limoensap en de
  8. verse kaas. Kruid naar smaak met peper en zout.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 123 kCal
Koolhydraten 4.1 g
Proteins 6.5 g
Fat 8.7 g
Tip

Vervang de feta door halloumi. Deze Cypriotische kaas heeft een vrij harde structuur en een lekker zoutige smaak.

Ideaal voor een buffet
Verdubbel de hoeveelheden van alle ingrediënten en serveer deze tartaar bij uw buffet (bv. voor een barbecue). U kan er dan ook nog wat komkommer en tomaat in stukjes aan toevoegen.
Nog feta over?
Maak er fris broodbeleg van: prak de feta en meng met wat versgemalen zwarte peper. Voeg er eventueel nog wat fijngesnipperde lente-ui aan toe. En om een smeuïger broodbeleg te krijgen een lepel verse kaas.

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER