Tartiflette met Chimay

Hoofdgerecht minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • gerookte spekblokjes 250 g
  • vastkokende aardappelen 1 kg
  • uien 1
  • Chimay 'Zacht en Smeuïg' (trappistenkaas) 320 g
  • lichte room 6 eetl.
  • droge witte wijn 1 dl
  • arachideolie 2 eetl.
  • kruidentuiltjes 1 koffiel.
  • peper en zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. (20 min.)
  2. - Snij de aardappelen in schijfjes van 3 mm en kook ze 15 min. in lichtgezouten water. Giet af.
  3. - Snij intussen de ui in fi jne ringen.
  4. - Verwijder de korst van de kaas en snij in dunne plakjes.
Bereiding (15 min.)
  1. 1 Verhit de arachideolie in een wok en roerbak de ui en de spekblokjes 5 min.
  2. 2 Voeg de aardappelschijfjes, de kaasplakjes, de witte wijn en het kruidentuiltje toe. Roerbak 5 min. op een matig vuur.
  3. 3 Voeg de room toe en kruid met peper en zout. Roerbak nog enkele min. tot een romig geheel.
Afwerking

Serveer met een gemengde salade.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 787 kCal
Koolhydraten 49.2 g
Proteins 35.8 g
Fat 47.8 g

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER