Tarweslaatje met granaatappel

Lunch minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • granaatappelen 1
  • onbehandelde limoenen (bio) 1
  • koriander 1 plantjes
  • munt (vers) 15 blaadjes
  • voorgekookte tarwegraantjes 250 g
  • gezouten pindanoten 4 eetl.
  • olijfolie 4 eetl.
  • peper en zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. - Hak de munt en de koriander fijn.
  2. - Haal de pitten uit de granaatappel (niet het wit).
  3. - Rasp 1/2 van de limoenschil (niet het wit) en pers de limoen uit.
Bereiding (15 min.)
  1. Kook de tarwegraantjes gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking).
  2. Meng de olijfolie met de geraspte limoenschil en
  3. 2 eetl. limoensap. Kruid met peper en zout.
  4. Roer de vinaigrette onder de tarwegraantjes samen met de koriander, de munt, de pindanoten en 1/2 van de granaatappelpitten.
Afwerking

Bestrooi de salade met de rest van de granaatappelpitten. Geef er een stuk volkorenbrood bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 457 kCal
Koolhydraten 53.5 g
Vezels 12.8 g
Vetten 20.9 g

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER