Thaise curry met varkensreepjes en sojascheuten

Hoofdgerecht minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • koteletten zonder been (beenhouwerij) 500 g
  • sojascheuten 500 g
  • gele paprika's 1
  • rode paprika's 1
  • koriander (vers) 0.5 plantjes
  • rode pepertjes 1
  • sjalotten 1
  • knoflook 1 teentjes
  • Chinese eiermie (noedels) 300 g
  • groenecurrypasta (bokaal) 3 eetl.
  • kokosmelk 165 ml
  • arachideolie 2 eetl.
  • peper en zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. (ontdooitijd + 15 min.)
  2. - Dep het vlees droog met keukenpapier en snij in reepjes van 1 cm. Laat diepvriesvlees eerst oppervlakkig ontdooien.
  3. - Snij de paprika’s in 2 en verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten. Snij in lange smalle reepjes.
  4. - Snipper de sjalot en het knofl ook fijn.
  5. - Snij het rode pepertje in de lengte in 2, verwijder de pitjes en snij heel fijn.
  6. - Hak de korianderblaadjes grof.
Bereiding (15 min.)
  1. 1 Laat een wok goed heet worden op een hoog vuur en voeg
  2. 1 eetl. arachideolie toe. Roerbak het vlees 3 min. Kruid met peper en zout en haal uit de wok.
  3. 2 Kook de noedels gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
  4. 3 Verhit intussen opnieuw 1 eetl. arachideolie in de wok en roerbak de fi jngesnipperde sjalot, het knofl ook en het rode pepertje kort. Voeg dan de paprikareepjes en de sojascheuten toe en roerbak ± 5 min.
  5. 4 Roer er het vlees, de groenecurrypasta en de kokosmelk onder. Laat nog even sudderen.
Afwerking

Verdeel de noedels over de borden en schep er het vlees en de groenten over. Bestrooi met de grofgehakte koriander.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 749 kCal
Koolhydraten 68.7 g
Proteins 42.3 g
Fat 33.4 g
Tip

– Vervang de Chinese eiermie door rijst.
– Probeer dit gerecht ook eens met rodecurrypasta
en met kip of kalkoen.

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER