Thaise rijstschotel met vegetarische schnitzel

Hoofdgerecht minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • vegetarische schnitzels (versmarkt) 4
  • stoofgroenten Thaï (versmarkt) 700 g
  • lente-uitjes 2
  • koriander 1 plantjes
  • Thaise rijst 250 g
  • rijstolie 2 eetl.
  • olijfolie 1 eetl.
  • chilisaus 4 eetl.
  • sojasaus 4 eetl.
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. (5 min.)
  2. - Pluk de blaadjes koriander.
  3. - Snipper de lente-uitjes fijn.
Bereiding (20 min.)
  1. 1 Kook de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
  2. 2 Verhit intussen de rijstolie in een wok en roerbak de stoofgroenten 5 min. Meng er de sojasaus onder en laat nog 1 min. verder bakken.
  3. 3 Verhit de olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak de schnitzels 2 à 3 min. aan elke kant. Haal uit de pan en snij in repen.
  4. 4 Meng de rijst onder de groenten en laat nog 2 min. opwarmen.
Afwerking

Verdeel de rijst over diepe borden of kommetjes. Bestrooi met de lente-ui en de koriander. Werk af met de vegetarische schnitzel en de chilisaus.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 639 kCal
Koolhydraten 83.2 g
Proteins 25.2 g
Fat 20.7 g
Tip

Liever niet te pikant? Wees dan voorzichtig met de chilisaus.

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER