Tiramisu met peperkoek en peer

Dessert minder dan 30 min. 6 personen

Ingrediënten

  • peren 3
  • aardbeien 3
  • citroenen 0.5
  • mascarpone 250 g
  • eiwitten 3
  • eidooiers 2
  • cashewnoten 5 eetl.
  • peperkoek 12 sneetjes
  • vanillesuiker 1 zakjes
  • rietsuiker 1 eetl.
  • bloemsuiker 1 eetl.
  • Muscat de Rivesaltes (witte likeurwijn) 1 dl
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. (20 min.)
  2. - Hak de cashewnoten grof. Bak ze samen met de bloemsuiker kort in een pan met antiaanbaklaag zonder vetstof (tot de noten karamelliseren). Laat afkoelen.
  3. - Schil de peren, snij in stukjes en besprenkel met het citroensap.
Bereiding (15 min. + minstens 4 u. in de koelkast)
  1. Bedek de bodem van 6 coupes of schaaltjes met de sneetjes peperkoek.
  2. Bestrooi met de stukjes peer en besprenkel met de wijn of amaretto.
  3. Doe de mascarpone, de vanillesuiker, de rietsuiker en de eidooiers in een mengkom en klop tot een gladde massa.
  4. Klop de eiwitten stijf en spatel ze voorzichtig onder het mascarponemengsel.
  5. Giet over de peperkoek en de peerstukjes en zet de coupes minstens 4 u. in de koelkast.
Afwerking

Versier net voor het serveren met de cashewnoten en een halve aardbei.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 516 kCal
Koolhydraten 54.9 g
Vezels 9.6 g
Vetten 27.1 g

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER