Tiramisu met speculaas en advocaat

Dessert minder dan 30 min. 14 glaasjes

Ingrediënten

  • zachte speculaas 350 g
  • speculaaskoekjes 12
  • mascarpone 400 g
  • amandelschilfers 100 g
  • Yellow Label tea (Lipton) 1 zakjes
  • advocaat 2 dl
  • eiwitten 5
  • eidooiers 3
  • vanillesuiker 1 zakjes
  • donkerbruine suiker 4 eetl.
  • suiker 4 eetl.
  • kaneel 0.5 koffiel.
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. - Rooster de amandelschilfers kort in een pan met antiaanbaklaag. Roer er de bruine suiker en kaneel door tot ze mooi kleuren en glanzen. Laat afkoelen.
  2. - Snij de zachte speculaas in de lengte in 3.
  3. - Laat de thee trekken in 1 dl heet water en laat afkoelen.
  4. - Klop de eiwitten stijf.
Bereiding (10 min. + 8 u. in de koelkast)
  1. Bedek de bodem van de glaasjes met de harde speculaas. Verdeel er de zachte speculaas over en overgiet met de thee.
  2. Klop het eigeel samen met de witte suiker tot een lichter gekleurde en gebonden massa. Klop er vervolgens de vanillesuiker, mascarpone en advocaat door.
  3. Schep er de stijfgeklopte eiwitten voorzichtig onder. Verdeel het mengsel over de speculaas en zet minstens 8 u. in de koelkast.
Afwerking

Voor het opdienen verkruimelt u de gekarameliseerde amandelschilfers over de glaasjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 388 kCal
Koolhydraten 38.7 g
Vezels 7.2 g
Vetten 21.1 g
Tip

U kan deze heerlijke tiramisu ook in een grote schotel bereiden.

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER