Tofu in papillot met lentegroenten

Hoofdgerecht minder dan 60 min. 4 personen

Ingrediënten

  • tofoe (blok) 270 g
  • jonge wortelen 4
  • lente-uitjes 1 bosjes
  • witte selders 1
  • preien 4
  • boter 70 g
  • peterselie (vers) 1 bosjes
  • koriander 1 koffiel.
  • Voor de marinade:
  • sojasaus 3 eetl.
  • tabasco
  • kerriepoeder 0.5 koffiel.
  • peper
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Bereiding (30 min. + 30 min. laten rusten)
  1. Laat de tofu uitlekken en dep droog met keukenpapier. Snij de tofu in blokjes van ± 1 cm. Neem een grote ronde kom en doe er 3 eetl. sojasaus, 1/2 koffiel. kerriepoeder, peper en enkele druppels tabasco in. Leg er de blokjes tofu in en schep ze voorzichtig om zodat alle blokjes doordrenkt zijn van de marinade. Laat ± 30 min. rusten in de koelkast.
  2. Snij de groenten in fijne ringen en meng ze onder de tofublokjes. Voeg er de koriander bij. Leg 4 vellen aluminiumfolie van 50 cm op tafel en verdeel er de tofu over. Plooi de zijkanten goed dicht. Leg er nog een nootje boter op en bestrooi met fijngehakte peterselie en peper. Plooi de bovenkant goed dicht op 15 tot 20 cm hoogte.
  3. Schuif de papillotten in een voorverwarmde oven op 200 °C gedurende 15 min.
Afwerking

Leg op elk bord een half opengeplooide papillot met enkele aardappelen, bestrooid met peterselie.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 299 kCal
Koolhydraten 20.9 g
Vezels 12.3 g
Vetten 18.6 g
Tip

Kooktip

- U kunt dit gerecht volledig vooraf bereiden: leg in elke papillot enkele stukjes gekookte primeuraardappel en schep er de tofubereiding bovenop. U kunt uw papillotten zo gerust enkele uren vooraf bereiden; bewaar ze op een koele plaats. Op het moment zelf schuift u ze gewoon in de oven.
- Bereiding in de wok: roerbak de fijngesneden groenten ± 5 min. in de wok en voeg er tenslotte de gemarineerde tofu bij.

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER