Tomaten-courgettesoep met kaasballetjes

minder dan 30 min. 5 personen

Ingrediënten

  • courgettes 2
  • verse kaas 100 g
  • geraspte emmentaler 4 eetl.
  • uien 1
  • passata (gezeefde tomaten) 700 g
  • basilicum 7 blaadjes
  • olijfolie 1 eetl.
  • peper en zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. (mag enkele uren vooraf)
  2. -Meng de verse kaas met de gemalen kaas en de versnipperde basilicumblaadjes. Kruid met peper. Rol kleine balletjes (maak uw handen goed koud onder stromend water, zo rolt u makkelijker balletjes) en zet koel weg.
Bereiding (25 min.)
  1. Verwarm de olijfolie in een ruime kookpan en doe er de versnipperde ui in. Laat even stoven. Voeg de in stukken gesneden courgettes (ongeschild) en de tomatenpassata toe. Kruid met peper en zout.
  2. Leng aan met 1 L water en laat 20 min. koken. Mix de soep heel fijn, leng eventueel aan met wat water en breng op smaak met peper en zout.
  3. Doe de kaasballetjes voorzichtig in de soep en laat 2 à 3 min. opwarmen, zonder te koken.
Afwerking

Dien onmiddellijk op, bijvoorbeeld met geroosterd brood.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 173 kCal
Koolhydraten 8.5 g
Vezels 8.2 g
Vetten 11.3 g

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER