Tomatensoep met balletjes (lactosevrij)

Vlees minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • vleestomaten 600 g
  • courgettes 1
  • uien 1
  • tomatenpuree 70 g
  • gluten- en lactosevrije groentebouillon (Knorr Original) 8 dl
  • olijfolie 1 eetl.
  • zwarte peper (molen)
  • zout
  • Voor de gehaktballetjes:
  • runder- en varkensgehakt (diepvries) 100 g
  • platte peterselie 3 takjes
  • parmezaan (blok) 40 g
  • eieren 1
  • paneermeel 2 eetl.
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. (30 min.)
  2. - Laat het gehakt volledig ontdooien.
  3. - Snipper de ui grof.
  4. - Schil de courgette en snij in kleine stukjes.
  5. - Snij verse tomaten in 4 en verwijder het merendeel van de pitjes.
  6. - Rasp de parmezaan (u hebt 2 eetl. nodig).
  7. - Hak de blaadjes van de peterselie fijn.
  8. - Meng het gehakt met het ei, het paneermeel, de geraspte parmezaan en de fijngehakte peterselie. Kruid eventueel met zwarte peper en zout. Rol balletjes ter grootte van een pingpongbal.
  9. - Breng 3 dl groentebouillon aan de kook, zet het vuur lager en voeg de balletjes toe. Hou de bouillon onder het kookpunt en laat de balletjes ± 3 min. garen. De balletjes zijn gaar als ze komen bovendrijven. Schep ze uit de bouillon en zet opzij. Bewaar ook de bouillon.
Bereiding (25 min.)
  1. 1 Verhit de olijfolie in een grote kookpot en stoof de fijngesnipperde ui glazig.
  2. 2 Voeg de verse of gepelde tomaten toe, samen met de tomatenpuree en de stukjes courgette. Giet er 5 dl bouillon bij, samen met de bouillon van de balletjes. Dek de kookpot
  3. af en laat 15 min. koken.
  4. 3 Mix de soep heel fijn. Doe er de gehaktballetjes bij en laat nog enkele min. opwarmen. Als de soep te dik is, kan u ze aanlengen met wat water of bouillon. Kruid met zwarte peper en zout.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 201 kCal
Koolhydraten 9.5 g
Vezels 13.7 g
Vetten 12.1 g

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER