Tomatensoep voor de hele troep

Hoofdgerecht minder dan 30 min. 20 personen

Ingrediënten

  • chorizo 225 g
  • groenteblokjes (diepvries) 2 kg
  • boter 2 eetl.
  • vermicelli 500 g
  • tomatenstukjes (blik) 2 blikken
  • tomatenpuree 140 g
  • bloem 3 eetl.
  • kippenbouillon 5 L
  • peper en zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. (5 min.)
  2. Snij de chorizo in 40 schijfjes.
Bereiding (40 min.)
  1. 1 Smelt de boter in een grote kookpot en stoof de diepgevroren groenten 4 à 5 min. Bestrooi met de bloem en meng goed.
  2. 2 Voeg de tomatenstukjes en –puree toe en overgiet met de kippenbouillon. Meng goed en laat 15 min. sudderen.
  3. 3 Voeg na 10 min. de vermicelli toe. Voeg nog een scheutje water of bouillon toe als de soep te dik is. Kruid met peper en zout.
  4. 4 Doe er de schijfjes chorizo bij.
Afwerking

Serveer in kommetjes en geef er eventueel brood bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 194 kCal
Koolhydraten 26.8 g
Vezels 8.3 g
Vetten 5.1 g
Tip

Veggie-versie: vervang de chorizo door witte bonen en de kippenbouillon door groentebouillon.

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER