Tomatentoren met kruidenpesto en kaaskoek

Hoofdgerecht minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • vleestomaten 4
  • aubergines 1
  • basilicum 10 blaadjes
  • bieslook (vers) 10 sprietjes
  • peterselie (vers) 3 takjes
  • mozzarella 250 g
  • geraspte emmentaler 50 g
  • brickdeegvellen (versmarkt) 2
  • olijfolie 8 eetl.
  • Italiaanse kruidenmix
  • peper en zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. - Snipper de peterselie, het bieslook en het basilicum grof.
  2. - Snij de kleine aubergine in 12 gelijke schijven.
  3. - Pel de tomaten (dat gaat makkelijk als u ze 10 sec. onderdompelt in kokend water). Snij een stukje van de onderkant, zodat ze blijven staan. Snij de tomaten in 4 gelijke schijven (u moet ze kunnen heropbouwen).
  4. - Snij de mozzarella in 12 gelijke schijven.
  5. - Leg een vel brickdeeg op een bakplaat, bestrooi met de geraspte emmentaler en leg er opnieuw een vel brickdeeg op. Bak goudbruin in een op 180 °C voorverwarmde oven. Breek de kaaskoek in 4 gelijke
  6. stukken.
Bereiding (25 min.)
  1. Verhit telkens 1 à 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak een deel van de aubergineschijven 1 min. aan beide kanten. Kruid met peper en zout. Laat uitlekken op keukenpapier. Herhaal tot alle schijven op zijn.
  2. Reconstrueer de tomaten op een bakplaat, telkens met een schijf aubergine en mozzarella tussen 2 schijven tomaat. Kruid de mozzarella met enkele draaien van de Italiaanse kruidenmolen.
  3. Zet de tomaten 10 min. in een op 180 °C voorverwarmde oven.
  4. Mix de verse kruiden met 5 eetl. olijfolie en breng op smaak met peper en zout.
Afwerking

Schik een tomaat op elk bord. Lepel er de kruidenpesto rond en geef er een kaaskoek bij. Serveer met een
stukje ciabatta.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 439 kCal
Koolhydraten 12.6 g
Vezels 18.6 g
Vetten 34.9 g

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER