Tomatentorentje met garnalen en avocado

Voorgerecht minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • noordzeegarnalen (versmarkt) 250 g
  • tomaten 4
  • snoeptomaatjes 150 g
  • snoeptomaatjes 150 g
  • minitrostomaatjes 12
  • avocado's 1
  • waterkers 1 bosjes
  • limoenen 1
  • basilicum 1 plantjes
  • yoghurt natuur 2 eetl.
  • mayonaise 3 eetl.
  • olijfolie 1 eetl.
  • zwarte peper (molen)
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. (15 min.)
  2. - Snij de grote tomaten horizontaal in 4 schijven. Snij het onderste schijfje in blokjes.
  3. - Snij alle kleine tomaatjes in 4.
  4. - Hak het basilicum fijn.
  5. - Pers de limoen.
  6. - Snij het vruchtvlees van de avocado in dunne plakjes. Besprenkel met het limoensap (hou 1 eetl. opzij voor de dressing).
  7. - Pluk de blaadjes waterkers.
Bereiding (10 min.)
  1. 1 Meng de mayonaise met de yoghurt, 1 eetl. Limoensap en de helft van het fijngesnipperde basilicum.
  2. 2 Meng de kleine tomaatjes en de tomatenblokjes met de rest van het basilicum en de olijfolie. Kruid met zwarte peper en zout.
  3. 3 Verdeel het tomaten-basilicumslaatje over 4 borden. Leg er de grootste schijf tomaat bovenop. Beleg met 2 plakjes avocado en wat garnalen. Bedek met een tweede schijf tomaat en beleg opnieuw met avocado en garnalen. Eindig met de derde schijf tomaat. Maak zo nog 3 torentjes.
Afwerking

Leg een plukje waterkers op elk torentje. Besprenkel met wat basilicummayonaise en geef er de rest van de mayonaise apart bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 364 kCal
Koolhydraten 11.9 g
Vezels 16.3 g
Vetten 26.5 g

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER